Monday, February 28, 2011

Eraser "~"

wehh...
ak nk pemadam....
pinjam pemadam....
ok t ak bg....
thanx !! "happy".....

true story !!
pemadam nih da hilang n ak x prasan bile hilang...
now i know why ~
.....................................................................
....................................................................

Slap my face smpai merah !!! heee ~....

[Kisah Pensel Dan Pemadam]



Pencil: I'm sorry....
Eraser: For what? You didn't do anything wrong.

Pencil:
I'm sorry cos you get hurt bcos of me. Whenever I made a mistake, you're always there to erase it. But as you make my mistakes vanish, you lose a part of yourself. You get smaller and smaller each time.

Eraser:
That's true. But I don't really mind. You see, I was made to do this. I was made to help you whenever you do something wrong. Even though one day, I know I'll be gone and you'll replace me with a new one, I'm actually happy with my job. So please, stop worrying. I hate seeing you sad. :)

----------------

Are you the eraser or the pencil?

p/s: I am 2B Pencil who need strong eraser tooo erase my mistake !!!

Sunday, February 20, 2011

FacE BloG da SekaraNg !!!

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

Saturday, February 19, 2011

Saye nk jadi Pau yg Suci dan Gebu !!!



Kueh Pau !!!

Adoooaiiii mcm mne nih kulit ak da gelap balik !!!
teringat lak zaman practikal dluu !! rujuk balik !! " Ceitt da masak"
mne x nyee da hari2 dok kayuh basikal tgh2 panas...
sgt penat dan panas wohhh...
tp ade kebaikn gak...
ak da jadi slim sikit...
kaki da jadi taff !!...
so sesape nk kurus nek r basikal g kelas ea....
lg 1 lau mlm2 jgn mkn heavy2 mkn pau cukup...
leh jadi ptih n gebuu !!! toooottt !!! hahahhaaaaa

p/s: bile laaaa member ak nk bwk kete ..... sng skit g kelass ......



Tersentap sikit-sikitt ~ heheee...




1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya
hanya ada kamu satu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap
menjadi impiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu
merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain
lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon
untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu
sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat
bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa
pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau
tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia
ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon
untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan
mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi
baginya barang itu sangat istimewa.


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.
Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran
yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh
di mata, jauh di hati?’


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau
mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika
kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.
bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar
mana permintaan mu.


20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS
dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas
dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari
kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak
pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin
mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,
kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.




p/s: damn me open this note !!

Friday, February 18, 2011

pLeaSe SlOw DowN uR CuTe SounD hahahaha




apakah yg perlu dlakukan jika house mate anda sgt aktif di malam hari...
maksud aku "really aktif dimalam hari"....
n nk lagi tepat lagiiii mmg lumrahnyee slaluu aktif di malam harii....
ok nk kecikkn lagiii scopenyeee....
slaluuu pagi2 mmg berbunyii hingga mengganggu ketentraman...
x faham lagiii.....
cube wt notis nih !!! hahahaaa...



notis nih ak snap kt salah 1 rumah kt KK2 .... "leh r carik"
da lame da prasan tp bru arini dpt snap...
difahamkn ade manusia lemah lembut yg membuat bising d rumah ini...
rumah djadikn tmpt regroup diorg wak2 mlm2...
house mate nyee yg lain "chinese" sgt marah lalu membuat notis nih...


p/s: kt rumah ak pn ade gak nih standard ~ hahaaaa "nmpk sgt kami nih pembersih"....

Friday, February 11, 2011

Tag From Malin !!



Request from Malin to answer this tag....
wah btul r mcm kebetulan...
tp ade yg x kene pn ade...
anyway thanx !!!
haha smpai rumet ak pn pelik ak men tuka2 laguuu...
so nk tag sape ea ??...

hurm nk tag sape2 laaa yg nk wt this tag....

rules and regulation:

put ur library music on shuffle. for each question, press the next button for the next answer.

setelah di translate kan : bukak la ko punye mp3 ke apa ke, asalkan ada lagu, then start looking at the

questions. untuk setiap soalan, ko tekan "next", so that untuk setiap soalan lagu dia berubah la gitu.

make sure to make it in mode shuffle. supaya lagu tu jadi randomly pick lah macam tu. ok?

you must write that song title as the answer for the question, no matter how silly it sounds. ok dah

paham kan? mari kita mulakan!


1. if someone say "is this okay", you say?
Damba Kasih - In Team
"pergh baru nk start nyanyi tp kne switch laaa"

2. how would you describe yourself?
Banomana -Super Junior
erkkk "......."

3. what do you like in a guy/girl?
Aku tanpa cintamu - Mirwana
wt is this ?...

4. what is your life purpose?
Kau Sahabat Kau Teman - Hijjaz
yes tanpa sahabat ak alone !!

5. what's your motto?
Kita Tak Bisa Bersama - The Rain
tett!!! x kene !!

6. what do your friends think of you?
J- Kamisah - Jelingan Manja
Death Wink kee !!!

7. how do you feel today?
Bottle Pop (Feat Snoop Dog)
x penah ak denga lagu nih!!

8. what do you think of your parents?
Mustika- Yang Bernama Cinta
yess I love my Parent very much !!

9. what do you think about very often?
Rossa- Kepastian
mane ade tipu jee laaa !! tettt!!!

11. what do you think of your best friends?
Standing In The Eyes of The World - Ella
lagu sebelum nk jwb exam !! saat gemilang akn tibaa~ kn kita kecapiii bersama~

12. what do you think of the person you like?
Please- Toyoguchi Megumi
ohhh!! pleasee!!!


13. what is your life story?
Retro Asmara - The Times
tett!!!

14. what do you want to be when you grow up?
Pangeran Cinta - Dewa 19
Engineer laaaa !! kene study tahap dewa !! baru btol haha

15. what do you think of when you see the person you like?
Nabil - Hati Ini
heart touch second after eyes ~...

16. what will you dance at your wedding?
Vindicated - Dashboard Confessional
laguu rock balada cmne nk dance !!

17. what will they play at your funeral?
Wish- Nana
funeral ? tettt!!!

18. what is your biggest fear?
Lagu untukmu - Meet Uncle Hussain
lagu wajib time karaoke !!

19. what is your biggest secret?
Teenagers - My Chemical Romance
Tettt!!!

20. what will you post this as?
Bukan Kekasih - The Rain
Tag from Malin laaa haha ~

p/s: rilek jap lpas jwb soalan assignment hydraulic !!


Introducing My New Laptop !!!



K^HazwaN 2


Haii assalamualaikum ~
today nk memperkenalkn laptop baru ak yg baru belii sbb laptop lame si K^HazwaN tu rosak!!
So memperkenalkn Laptop baru Ienovo ak yg ak bg name K^HazwaN 2 "mmg x glamer!"...
Thanx kt ayah sbb tlg support belii laptop nih....
n thanx jgk kt ibu sbb tlg jgk pujuk ayah belikn...
kalau x terngange laaa aku kt UMP x de laptop hidop bosan boring terkontang kanting...
okay~ nk dptkn laptop nih dgn pjuk ayah ak bknnye sngg...
kene celoteh pnjang2 lebar x pndai jage barang laaaa...
on laptop lame sgt laaaa...
men campak2 je laptop laaa...
hishh tapi tahan je laaa jnji dpt laptop baruu hihi =)..


Kedai Ienovo kt Plaza Alam Central ayah ak ckp promoter dier pndai jual barang sbb tuu ayah belii....


yg kanan tuu Laptop lame yg kiri tuuu Laptop baru still dlm kotak !...

perghh zaman mmg da berubah...
skrg harga laptop mcm ak belii dluu jee leh dpt yg canggih manggih...
mcm Laptop baru ak nih canggih wohhh hard disk 500GB pastu ade Intel i 5 " org kedai tu ckp canggih"...
pastu yg hebat lagi ade grafik NVIDIA leh support PES 2011...
fuhhh mmg mimpi jadi kenyataan r leh men game tuuu...
n ade lagiii !!, ak leh login ngan gune eye sensor jeee tauuu "batak2 !! haha"
haha so far ak puas at tp x tauu r pasnih mcm mne kn... =)

Sebenarnye bkn nk introduce jeee...
ak sbnarnyee nk pay tribute to my first n former Laptop K^HazwaN ....
sedeh woh dier da xde...
tp ak still slaluu igt kt dier ...
sbb 2 ak bagi nme Laptop baru ak same mcm Laptop lame...
byk giler r kenangan ak ngan Laptop fes ak nih...


Memory Indah aku bersama K^HazwaN


K^HazwaN


tau x jantina Laptop ak Pondan !! sbb suare dier cm pondan bile ak try wt "apekah jantina Laptop anda"....
Bile fes time ak belii Laptop tuu wak2 sem 2 diploma dluuu kt Low Yart Plaza...
sblm nih laptop tuu penah jadi bisu wlaupn x smpai stahun belii "speaker rosak"...
tp x pe ak leh denga dier pnye bisikan suare gune speaker or earphone...
jase Laptop nih byk giler woohhh kt akuu...
wak2 diploma dluuu da bape byk assignment, lab report , n keje yg ak wt gune Laptop nih...
n yg paling x leh aku lupe bile ak Practical kt dlm hutan dluuu...
Laptop nih laaa peneman ak bia x bosan n jiwa kacau kt site...
balik office men laptop "on9 fb, blogwalking, chatting n mcm2 lagiii...
ak sygg giler r Laptop nih...
tapi dier da xde...
n skrg da ade penggantiii...
tp ak still akn igt dier smpai bile2...
skrg Laptop tuu ade kt rumah...
mungkin ayah ak nk repair kot nntiii...
lau da elok leh r ak dtg melawat yg mungkin owner baru adik2 ak yg belambak kt rumah tuu...
abis laaaa on9 K-Pop 24jam kt rumah nnti hihi....
ape2 pn K^HazwaN thanx for everything ~


K^HazwaN in memories 2008 -2011



p/s: ak penah bagi nite kiss kt Laptop ak, korang penah x ??.......